ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ

ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ

 

 

Υλικά:

 

  • 1 φλυτζάνι ρύζι  Καρολίνα
  • 1 κιλό σπανάκι (καθαρισμένο, πλυμένο και χοντροκομμένο)
  • 4 πράσα (το λευκό μέρος κομμένο σε ροδέλες)
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • Λίγο άνηθο (ψιλοκομμένο)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι
  • φρέσκο χυμό από 1 λεμόνι

 

Πως το κάνουμε

 

  1. Σκεπάζουμε τον πάτο μιας κατσαρόλας με ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, φρέσκα και ξερά μαζί με τα πράσα.
  2. Μόλις γυαλίσουν, προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε να μαραθεί. Το σπανάκι θα βγάλει τα υγρά του οπότε δεν προσθέτουμε αμέσως νερό αλλά στην συνέχεια.
  3. Αφού μαραθεί το σπανάκι μας, ρίχνουμε τον άνηθο, το ρύζι, 2 κούπες τσαγιού νερό (το οποίο βράζουμε παράλληλα σε άλλο σκεύος ) αλάτι και πιπέρι.
  4. Βράζουμε για 10′ και στην συνέχεια αποσύρουμε το φαγητό από την φωτιά, περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και το αφήνουμε σκεπασμένο να ¨τραβήξει¨ τα υγρά του.

5.Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί  και τυρί φέτα!

 

 

Μυστικά

Ενναλακτικά 10 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του βρασμού βάζουμε το φαγητό σε προ θερμασμένο φούρνο για να ολοκληρωθεί εκεί το μαγείρεμα του .