ΡΙΖΟΤΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΡΙΖΟΤΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ποτήρι ρύζι νυχάκι
  • 3 ποτήρια νερό
  • 1 ποτήρι λαχανικά (μπορείτε να βάλετε καλαμπόκι, αρακά, φασολάκια ,καρότα, μανιτάρια ή και μείξη αυτών – εγώ προτιμώ έτοιμα κατεψυγμένα mix λαχανικών)
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ή μισή κουταλιά γλυκού σκόρδο έτοιμο τριμμένο
  • μια κουταλιά σούπας μαργαρίνη
  • αλάτι,
  • πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε την μαργαρίνη και την αφήνουμε σε αναμμένο μάτι να κάψει.
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στο σκεύος.
  3. Λιώνουμε όσο μπορούμε τη σκελίδα του σκόρδου και την ρίχνουμε κι αυτή στο σκεύος ή εναλλακτικά το τριμμένο σκόρδο.
  4. Αφήνουμε να τσιγαριστούν ανακατεύοντας καλά.
  5. Αφαιρούμε το σκόρδο (στην περίπτωση που βάλαμε σκελίδα).
  6. Ρίχνουμε το ρύζι στο σκεύος και ανακατεύουμε καλά, να τσιγαριστεί όλη η ποσότητα που βάλαμε.
  7. Μόλις το ρύζι τσιγαριστεί, ρίχνουμε το νερό και αφήνουμε να αρχίσει να βράζει.
  8. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, ρίχνουμε τα λαχανικά, αλάτι και πιπέρι.
  9. Ανακατεύουμε καλά το περιεχόμενο του σκεύους και κοιτάμε μήπως χρειαστεί περισσότερο νερό.
  10. Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, απομακρύνουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να τραβήξει λίγη ώρα τα υπόλοιπα υγρά του.
  11. Σερβίρουμε! Καλή όρεξη!

Μυστικά

Το μέγεθος του ποτηριού που θα χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από το πόση ποσότητα θέλετε να φτιάξετε. Η αναλογία 1/3/1 των συστατικών μένει ίδια. Μπορείτε αν θέλετε, να ψιλοκόψετε το σκόρδο και να το αφήσετε, απλά θα βγει αρκετά πικάντικο το αποτέλεσμα.

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι θα προσθέσει άρωμα και γεύση στο πιάτο σας .

Το φαγητό μας μπορεί να γίνει και σε ένα βαθύ αντικολλητικο τηγάνι .