ΡΙΖΟΤΟ ΘΑΛΛΑΣΙΝΩΝ

ΡΙΖΟΤΟ ΘΑΛΛΑΣΙΝΩΝ

Υλικά

 

  • 1 κούπα ρύζι Καρολίνα
  • 250 γρ. γαρίδες (χωρίς κέλυφος)
  • 250 γρ. καλαμαράκια
  • 2 πιπεριές πολύχρωμες (κομμένες σε κύβους
  • 1 καρότο (τριμμένο)
  • 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο (λιωμένο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
  • 1 ποτήρι τομάτα (στον τρίφτη)
  • αλάτι, πιπέρι, λίγο πάπρικα

 

Πώς το κάνουμε:

  1. Τσιγαρίζουμε αφού έχουμε ψιλοκόψει τα θαλασσινά με λίγο λαδάκι σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου.
  2. Ρίχνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για άλλα 5 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα λαχανικά εκτός της ντομάτας και συνεχίζουμε λίγη ώρα το τσιγάρισμα.
  4. Ρίχνουμε το ρύζι, τσιγαρίζουμε άλλα 5 λεπτά και περιχύνουμε με το χυμό ντομάτας και αν θέλουμε προσθέτουμε 1 κυβάκι ζωμό λαχανικών για άρωμα (διαλυμένο σε λίγο νερό).
  5. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγη πάπρικα .
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε να βράζει με κλειστό καπάκι για 10-15 λεπτά. Αν χρειαστεί ανακατεύουμε κατά διαστήματα.
  7. Αφού είναι έτοιμο, κατεβάζουμε από τη φωτιά για να μην πιει όλα τα υγρά.

 Μυστικά

Προσοχή: αυτό το ριζότο δεν θα βγει σπυρωτό. Δηλαδή θα είναι ζουμερό .

Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι θαλασσινά θέλετε σας αρκεί να προσέξετε τις αναλογίες και στα υπόλοιπα υλικά.