ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ

 

 

Υλικά

  • 18 μεσαίες ώριμες ντομάτες και πιπεριές
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια, περασμένα από το multi
  • 1 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 18-20 κουτ .σούπας ρύζι Καρολίνα, πλυμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 ποτήρι νερό

Πώς το κάνουμε:

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
  2. Κόβουμε τα καπάκια από τις ντομάτες και αδειάζουμε το εσωτερικό τους με ένα κουταλάκι του καφέ. Το τοίχωμα τους πρέπει να μην είναι παχύ. Αντίστοιχα κόβουμε τα καπάκια από τις πιπεριές και πετάμε τα σπόρια .
  3. Κρατάμε τη σάρκα από τις ντομάτες σ’ ένα μπολ, αφού τις περάσουμε από το multi.
  4. Πασπαλίζουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες με τη ζάχαρη και τις αραδιάζουμε στο ταψί ανάποδα με το άνοιγμα προς τα επάνω.
  5. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε ελαφρώς σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια με 1/2 κούπα από το ελαιόλαδο, μέχρι να γυαλίσουν και να γίνουν διαφανή.
  6. Προσθέτουμε το ρύζι, τη σάρκα από τις ντομάτες, τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο.
  7. Σβήνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 10 λεπτά.
  8. Γεμίζουμε τις ντομάτες ως τη μέση με ένα κουταλάκι του καφέ. Σκεπάζουμε τις ντομάτες με τα καπάκια τους και τα τοποθετούμε με τη σειρά στο ταψί.
  9. Πασπαλίζουμε με μπόλικο αλάτι και ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και ένα ποτήρι λάδι και ένα ποτήρι νερό  (αν έχουμε βάλει και πιπεριές κτλ.).
  10. Ψήνουμε στο φούρνο έως ότου μαλακώσει το ρύζι και ελαφρώς τα καπάκια από τις ντομάτες και τις πιπεριές

 

ΜΥΣΤΙΚΑ

Εναλλακτικά  μπορούμε να βάλουμε και κολοκυθάκια .