ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

 

Υλικά

  • 500 γρ. κιμά
  • ½ φλ. Ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. του καφέ Ρύζι ΚΑΡΟΛΙΝΑ
  • 2 αυγά
  • 1-2 λεμόνια
  • αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο αλεύρι

 

Πως το κάνουμε

 

  1. Σε ένα σκεύος βάζουμε τον κιμά ,αλάτι , πιπέρι 1 αυγό και το μισό ρύζι ΚΑΡΟΛΙΝΑ αφού το πλύνουμε και τα ζυμώνουμε . Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια μας τα αλευρώνουμε και στην συνέχεια αφήνουμε το μίγμα για 15 λεπτά στο ψυγείο.

2.Σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζουμε 3 εώς 3 &1/2 ποτήρια νερό , το ελαιόλαδο και το αλατίζουμε.

3.Ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια μας και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 περίπου λεπτά σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας προσεκτικά. Με ένα κουτάλι δοκιμάζουμε ένα από τα γιουβαρλάκια μας και πριν βράσει το ρύζι εντελώς προσθέτουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο πλυμένο ρύζι.

4.Όσο συνεχίζεται ο βρασμός με μια κουτάλα βγάζουμε σε ένα σκεύος αρκετό υγρό από την σούπα μας και ρίχνουμε μέσα το χυμό από τα λεμόνια .

  1. Στην συνέχεια προσθέτουμε ένα χτυπημένο αυγό και ανακατεύουμε συνεχώς
  2. Αφού κρυώσει το μίγμα αυτό και πριν βράσει εντελώς το ρύζι μας σβήνουμε την φωτιά και βάζουμε στην κατσαρόλα τον ζωμό με το αυγολέμονο .
  3. Συμπληρώνουμε με φρέσκο χυμό λεμονιού και Φρεσκοτριμμενο πιπέρι για extra γεύση .

 

Μυστικά

Προσθέτουμε τριμμένο καρότο στην σούπα μας …

Δίνει χρώμα , γεύση και μεγάλη θρεπτική αξία …