ΑΤΖΕΜ ΠΙΛΑΦΙ

ΑΤΖΕΜ ΠΙΛΑΦΙ

Υλικά

 

  • 2 κούπες ρύζι Καρολίνα
  • 1 κούπα σπορέλαιο
  • 6 κούπες νερό
  • 3-4 χούφτες φιδέ
  • ¾ του κιλού ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

 

 

Πώς το κάνουμε:

  1. Τσιγαρίζουμε στο μισό λάδι τον φιδέ
  2. Βράζουμε το νερό , προσθέτουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε την φωτιά συνεχίζοντας το βρασμό για 10 περίπου λεπτά ακόμη .
  3. Προσθέτουμε τον φιδέ , το υπόλοιπο λάδι και την ζάχαρη .
  4. Αφού βράσουν όλα μαζί προσθέτουμε την βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού .

 

Μυστικά

Το ατζέμ πιλάφι είναι έτοιμο όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας

Μπορείτε να προσθέσετε και σταφίδες